Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Б.Хмельницького, 11

google.com.ua

Четвер, 10 жовтня 2019, 13:27

Колишній кінотеатр на Хмельницького у Львові перетворять на культурно-розважальний центр

вул. Б.Хмельницького, 11

Львівські депутати погодили створення просвітницького культурно-розважального кінопростіру на базі одного з найстаріших кінотеатрів міста.

Сьогодні, 10 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали затвердження інвестиційного проекту "Створення просвітницького, культурно-розважального кінопростору". "За" проголосував 41 депутат.

Зокрема, проект передбачає створення у Львові на базі одного з найстаріших кінотеатрів на вул. Б. Хмельницького, 11 сучасного закладу культурного спрямування, який поєднуватиме у собі центр кіномистецтва, кінотеатр, простір для проведення зустрічей, конференцій та семінарів, кафетерій, коворкінговий майданчик, простір для навчання фото- та кіномистецтву, проведення різноманітних театралізованих дійств та виставок. 

Новий центр отримає нежитлові приміщення колишнього кінотеатру ім. Богдана Хмельницького, загальною площею 550,20 кв.м, й займатиметься популяризацією історії кіно, пов’язаної зі Львовом. Для створення такого центру й реставрації приміщень колишнього кінотеатру міськрада Львова пропонує залучити інвесторів.

Інвестиційний проект, який укладатиме ЛКП "Агенція ресурсів Львівської міської ради", передбачає, що інвестор має протягом 3 років з дати підписання договору оренди завершити усі ремонтні роботи на відкрити центр, який займатиметься:

- проведенням кінопоказів світового та вітчизняного кіно, короткометражних фільмів;

- організацією тематичних вистав, п’єс та постановок, зустрічей, конференцій, презентацій, прес-конференцій, поетичних, музичних вечорів, виставок та інших культурних заходів;

- організацією та проведенням навчань, семінарів, майстер-класів, воркшопів з фото- та кіномистецтва;

- функціонування фото- та відеостудії з зеленим екраном типу "Хромакей". 

Нагадаємо, що у квітні 2017 року міська рада офіційно ліквідувала кінотеатри ім. Б. Хмельницького, "Київ" та "Дзвін". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.