Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

кінотеатр "Київ"

lvov.ws

П'ятниця, 7 квітня 2017, 12:06

У Львові ліквідували три комунальні кінотеатри

кінотеатр "Київ"

Львівська міська рада сьогодні офіційно ліквідувала кінотеатри ім. Б. Хмельницького, "Київ" та "Дзвін".

Відповідне рішення прийняв сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком міської ради ліквідував ДКП кінотеатру "Київ", ДКП кінотеатру ім. Б. Хмельницького та ДКП кінотеатру "Дзвін".

Як пояснив в. о. начальника управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз, всі три комунальні кінотеатри не функціонують ще з 2006 року, проте через юридичні причини ліквідувати раніше їх не вдавалося.

Відтак тепер всі три юридичні особи реформують у дві – комунальне підприємство "Агенція з проведення подій", яке координуватиме культурно-мистецькі події у Львові, а також комунальну установу "Інститут стратегії культури", що займатиметься освітніми питаннями у галузі культури, питаннями культурної дипломатії, співпрацею з міжнародними фондами та іншими містами.

"Формально зараз ще існують три юридичні особи, регулярно ці установи подають звіти у різні установи, а директор не отримує заробітної плати. Тому сьогодні мова йде про вирішення юридичних питань, а не про вирішення питання приміщень. Щодо приміщення кінотеатру "Київ", то вже фактично проведена приватизація приватною структурою, а по кінотеатру ім. Б. Хмельницького наприкінці минулого року міська рада прийняла ухвалу про проведення інвестиційного конкурсу і створення там музею театру і кіно", – зазначив Михайло Мороз.

За його словами, долю кінотеатру "Дзвін" вирішуватимуть спільно з управлінням комунальної власті Львівської міськради.

"Ми зараз у процесі ліквідації, впродовж трьох місяців працюватиме ліквідаційна комісія, і в ході роботи приймемо відповідні рекомендації для міської ради. Також проаналізуємо технічний стан приміщення, наскільки воно може бути цікавим для інвестора чи, можливо, для самого міста. Адже ми мали приклад, коли культурно-мистецький центр "Супутник", що на Левандівці, мали ліквідувати, а приміщення мало піти на інвестиційний конкурс. Проте ліквідаційна комісія побачила інтерес і запит з боку громади, тому вирішила зберегти його як бюджетну комунальну установу. Доля кінотеатру "Дзвін" теоретично може бути і такою, але наразі ще нічого невідомо", – додав Михайло Мороз.

Нагадаємо, ще на початку 2000 року Львівська міськрада надала ТОВ "Круаель" кінотеатр "Дружба", що у Парку культури, для організації дозвілля, культурних і мистецьких заходів.

Однак у 2016 році фірма розпочала перетворення кінотеатру у ресторан. Підрядником робіт з реконструкції та перепланування будівлі колишнього кінотеатру "Дружба" є ТзОВ "Корпорація КРТ", яке належить братам Ярославу та Богданові Дубневичам.

Наразі прокуратура намагається повернути кінотеатр "Дружба" у комунальну власність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.