Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Площа Ринок, 21

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 13:25

Садовий виділить на культуру у Львові кошти від продажу приміщень колишньої ресторації Під Левом

Площа Ринок, 21

Андрій Садовий запропонував виділити на культуру у Львові 116 млн грн, які місто отримало від продажу приміщень на Площі Ринок, 19, 20 та 21.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, під час Конгресу культури "Перехід 1989", міський голова Львова Андрій Садовий запропонував 2020 рік оголосити роком культури і виділити на культуру додатково 116 млн грн, отриманих від продажу приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21.

"Хто живе у Львові давно, пам’ятає ресторан "Під левом" на Площі Ринок. Це був підвал і трошки першого поверху без вікон. Ми це приміщення в цьому році продали з аукціону за 116 млн грн. Тепер у нас є проблема: ми не знаємо, куди ті гроші потратити... Ми маєм амбіцію – 2020 рік оголосити у Львові роком культури. Ми хочемо цими 116 млн грн підтвердити рік культури фінансами", – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у липні цього року міськрада Львова продала приміщення підвалу та першого поверху у будинках на Площі Ринок, 19, 20 та 21, загальною площею 945,1 кв.м, київській компанії ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг".

Раніше , яка також понад 20 років володіє приватним підприємством "Камерата", яке займається обслуговуванням та роздрібною торгівлею. 

Як заявляла раніше начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун, тут була арт-ресторація "Під Левом", що належала орендарю ТзОВ "Краківський ринок", який не сплачував оренду. 

Цього року Львівська міськрада через суд розірвала договір оренди та відразу ж виставила приміщення на аукціон, проте не пояснила, як ці приміщення опинилися у власності Львівської міськради, адже у 1995 році члени трудового колективу ресторану приватизували ці приміщення, а у 2004 році з'явився документ, у якому йшлося про те, що воно стало власністю Лесі Коненко, яка також понад 20 років володіє приватним підприємством "Камерата", яке займається обслуговуванням та роздрібною торгівлею.  

 

Нещодавно Варіанти дослідили питання із продажем приміщеннь на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.