Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Голос"

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 16:28

Голос пропонує скасувати надбавки вчителям та збільшити робочий тиждень

партія "Голос"

Профспілка працівників освіти і науки повідомила про ініціативи нардепів з Голосу щодо змін до закону про середню освіту.

Про це повідомляє ЦК Профспілки працівників освіти і науки.

Обговорюючи пропозиції до законопроекту № 0901 "Про повну загальну середню освіту" для розгляду його в другому читанні, група народних депутатів фракції Голос запропонувала встановити норму, що робочий час педагогічного працівника складає 40 годин на тиждень та скасувати доплати вчителям.

"Величезну тривогу викликають наміри окремих народних депутатів України: Совсун І.Р., Піпа Н.Р., Вакарчук С.І., Васильченко Г.І., Лозинський Р.М., Василенко Л.В., Цабаль В.В., Осадчук А.П., Юрчишин Я.Р., Рахманін С.І., Устінова О.Ю., Стефанишина О.А., Клименко Ю.Л., які у своїх пропозиціях пропонують у статті 24 законопроекту встановити норму, що робочий час педагогічного працівника для виконання ним навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи складає 40 годин на тиждень.

Тобто народні обранці пропонують всупереч статті 22 Конституції України, статті 51 Кодексу законів про працю України, Законам "Про освіту", "Про загальну середню освіту" погіршити умови праці вчителів" – йдеться у повідомленні Профспілки. 

Також у профспілці невдоволені пропозицією членів фракції Голос скасувати різні види доплат, які зараз отримують вчителі.

"Ці представники народу у Верховній Раді України хочуть скасувати доплати вчителям за класне керівництво, за перевірку навчальних робіт, за завідування навчальними майстернями, кабінетами, спортивними залами, навчально-дослідними ділянками, за обслуговування комп’ютерної техніки та за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів, завідування бібліотеками, роботу з бібліотечним фондом підручників, підвищення ставки заробітної плати за педагогічне звання "старший учитель", а також скасувати норми про обов’язковість письмової згоди вчителя на роботу на неповну ставку" – повідомляють у Профспілці працівників освіти і науки. 

Окрім цього, нардепи пропонують вилучити норми про встановлення науково-педагогічним, науковим та педагогічним працівникам доплати за наукові ступені та вчені звання, щомісячні надбавки за вислугу років, щомісячну доплату за сертифікацію.

"Глибоке занепокоєння викликають також пропозиції щодо заборони спрямування освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників гімназій, загальна кількість учнів в яких становить менше 50 осіб; ліцеїв, заснованих сільськими, селищними, міськими (міст з населенням менше 50 тисяч) радами; ліцеїв, загальна кількість учнів 10-12 класів в яких становить менше 300 осіб та здійснення оплати праці педагогічних працівників таких закладів освіти виключно за рахунок коштів їх засновників" – наголосили у Профспілці працівників освіти і науки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.