Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Чорновола

Вівторок, 15 жовтня 2019, 16:10

Львів'яни хочуть заборонити смуги для маршруток на дорогах, де дві полоси руху

проспект Чорновола

У місті пропонують заборонити облаштування виділених смуг для громадського транспорту на дорогах, що мають менше трьох смуг для руху.

11 жовтня, на порталі е-петицій Сергій Поважук зареєстрував петицію з вимогою дозволити облаштування виділених смуг для громадського транспорту тільки на дорогах, що мають три чи більше смуги для руху.

За словами автора петиції Львів, особливо центральна частина міста, погано пристосований для руху великої кількості авто, а наявність двох смуг для руху суттєво впливає на пропускну здатність доріг, набагато зменшуючи навантаження. 

"Наразі маємо тенденцію до блокування на кожній дорозі міста другої смуги шляхом оголошення її виділеною для громадського транспорту. Як результат - виділена смуга 90% часу повністю пуста, та, що залишилася, постійно забита величезним корком. Виділена смуга доцільна тільки тоді, якщо смуг більше двох, в протилежному випадку будемо мати не покращення, а погіршення ситуації на дорогах" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиція набрала 26 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.
 
Додамо, у версені у Львові зареєстрували е-петицію з проханням дозволити автівкам після години-пік користуватися окремою смугою для громадського транспорту на пр. Чорновола.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.