Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Мальський

Вівторок, 15 жовтня 2019, 16:38

Маркіян Мальський хоче проводити реорганізації лікарні Охматдит на прозорих конкурсах

Маркіян Мальський

Голова Львівської ОДА відкликав проект рішення ліквідації Охматдиту задля вироблення спільної та чіткої позиції.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Уникнути спекуляцій та перезапустити процес реорганізації лікарні "ОХМАТДИТ" допоможуть експертні обговорення та прозорі конкурсні відбори. Суспільство повинно розуміти усі процеси та бути до них готовими.

На цьому сьогодні, під час апаратної наради, наголосив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський. За його словами, незадовільний стан медицини є не лише на Львівщині, а й в Україні в цілому.

"Зрозуміло, що реформа потрібна, адже Національна служба здоров’я України підтримуватиме більші лікарні. Проте для громадськості був незрозумілий процес реорганізації, чому саме потрібно ліквідовувати "ОХМАТДИТ", а не реорганізовувати його спільно зі Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром. Відтак, враховуючи суспільну важливість, я відкликав проєкт рішення "Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області" задля вироблення спільної та чіткої позиції" – зауважив Маркіян Мальський.

Також він додав, що кожен мешканець області повинен мати доступ до якісних медичних послуг. Тому для вирішення ситуації повинні бути проведені зустрічі з колективами, громадськістю, експертами, щоб зрозуміти економічну ефективність об’єднання вищезазначених дитячих медичних закладів.

Нагадаємо, 18 вересня, медична комісія Львівської обласної ради підтримала рішення об'єднати дві дитячі лікарні.

Додамо, що за пропозицією комісії проведуть громадські слухання з широким обговоренням питання об’єднання цих двох медзакладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.