Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

партія Голос

Фб Голосу

Понеділок, 21 жовтня 2019, 16:20

Голос збунтувася проти депутатської недоторканності від Зеленського

партія Голос

Голос розробив свій законопроект про зняття депутатської недоторканності замість контрольованої недоторканості закону від Слуги народу.

Про це повідомляє прес-служба політичної партії Голос.

Партія Голос подала у Верховну Раду і вимагатиме ухвалити альтернативний законопроект №2237-1 про зняття депутатської недоторканності, адже члени партії вважають, що поданий народними депутатами від Слуги народу законопроект №2237 дає право розпочати кримінальне провадження проти депутата лише генеральному прокурору. 

За словами народної депутатки з Голосу Олександри Устінової, законопроект №2237 вирішує проблему лише на словах, бо надає реальні важелі для розслідування щодо народних депутатів лише одній посадовій особі – генеральному прокуророві. Водночас інші правоохоронні органи, які мають розслідувати злочини, скоєні народними депутатами, повністю втрачають можливість навіть розпочати кримінальні провадження щодо них. 

"За запропонованим "слугами" законопроектом, якщо депутата зловлять на місці вбивства в крові та з ножем, то поліцейським доведеться провести огляд місця події, потім поїхати до генерального прокурора, щоб той вніс відомості про злочин в реєстр, а вже потім генпрокурор вручить підозру народному обранцю, а потім потрібно з'їздити в суд і отримати дозвіл на затримання депутата.

Це не зняття депутатської недоторканності, а профанація. Цим законопроектом Верховна Рада обмежує функції інших правоохоронних органів та віддає всі повноваженя в руки однієї людини – генпрокурора" – додала Олександра Устінова.  

Саме тому Голос розробив свій законопроект та опублікував відмінності між ними:

- непотрібно політизувати та замикати це питання на одній єдиній посадовій особі – генеральному прокуророві.

- під час вчинення народним депутатом насильницького злочину чи такого, який призвів до смерті людини (наприклад, вчинення ДТП під дією алкоголю), народного обранця можна затримати відразу на місці.

- злочини народних депутатів повинні розслідувати всі правоохоронні органи в залежності від підслідності. Якщо це корупційні злочини – це справа НАБУ, якщо інші – ДБР.

- отримувати дозволи на слідчі дії в суді має право той прокурор, який веде справу, а не лише генеральний прокурор.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.