Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Середа, 23 жовтня 2019, 09:31

В одному з гуртожитків Львова 12 учнів отруїлися через газовий балончик

швидка допомога

Одна із студенток, мешканка гуртожитку, розпилила вміст балончика, вирішивши, що це – парфуми.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 22 жовтня, близько 23:00 у Шевченківський відділ поліції  надійшло повідомлення від медиків однієї з львівських лікарень про доставлених у медичний заклад дванадцятьох неповнолітніх хлопців та дівчат віком 15-17 років, у яких діагностовано "отруєння внаслідок токсичної дії невідомої речовини".

Поліцейські встановили особи пацієнтів – вони виявились студентами одного з львівських училищ, усі – мешканці гуртожитку при навчальному закладі.

"Також попередньо встановлено, що близько 21:30 одна із студенток, мешканка гуртожитку, зайшла до кімнати свого знайомого, також студента, щоб забрати свій зарядний пристрій до телефону. У кімнаті вона побачила балончик яскравого кольору, вирішила, що це парфуми та розпилила його вміст. Насправді ж балончик містив газ подразнюючою дії "Перець-4" – йдеться у повідомленні.

Як пояснив власник, балончик він придбав кілька днів тому через мережу Інтернет. Чотирьох студентів після надання їм медичної допомоги лікарі відпустили за місцем проживання, інші залишаються у лікарні.

Поліцейські встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА подія сталася в гуртожитку Ставропігійського вищого професійного училища на вул. Випасовій,11. Станом на сьогоднішній ранок в лікарні залишилися 7 дітей віком 15-16 років. З них 4 в реанімації, а 3 в терапевтичному відділення. Решта потерпілих проходять лікування амбулаторно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.