Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Середа, 23 жовтня 2019, 12:57

Лікарям через яких у Львові померла породілля повідомили про підозру

львівська поліція

Під час досудового розслідування встановили, що жінка померла через непрофесійність акушерів-гінекологів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У поліцію 6 березня 2018 року надійшло повідомлення про те, що "через недбалість лікарів у районній лікарні після пологів померла жінка".

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, а саме неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, 5 березня 2018 року близько 17:00 у пологовому відділенні однієї з центральних районних лікарень на Львівщині 32-річна мешканка одного з сіл народила здорову дитину (дівчинку), після чого стан жінки погіршився і, вже о 22:20 того ж дня, вона померла у лікарні.

21 жовтня 2019 року працівники відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління поліції Львівщини за  процесуального керівництва прокуратури області повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення трьом жителям райцентру - лікарям акушерам-гінекологам пологового відділення лікарні, котрі надавали породіллі медичну допомогу.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.