Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ганна Новосад

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 13:20

У 2020 році зарплату піднімуть не усім викладачам ВНЗ, шкіл та садочків

Ганна Новосад

Наступного року не всім педагогам підвищать зарплату, як це обіцяли зробити, адже у бюджеті-2020 року не передбачили потрібних коштів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як розповіла сьогодні, перебуваючи з робочим візитом на Львівщині, міністр освіти Ганна Нововсад, у держбюджеті-2020, який нещодавно затвердили народні депутати у першому читанні, не заклали коштів на підняття заробітної плати для усіх категорій викладачів українських навчальних закладів, що передбачено чинною постановою уряду від 10 липня 2019 року №822. 

За словами Новосад, виконати постанову для всіх категорій, передбачених постановою, не вийде, бо на це потрібно аж 20 млрд грн. 

"До другого читання бюджету, 18 листопада, спільно з Міністерством фінансів та профільними комітетами, ми маємо віднайти кошти, які б покривали хоча б частину цієї постанови", – зазначила Новосад. 

Вона додала, що уряд буде шукати додаткові кошти для тих викладачів, хто "потребує цього найбільше".  

Нагадаємо, у жовтні 2018 року об'днання профспілок Львівщини та освітяни виходили на акцію протесту у Львові та долучились до протесту профспілок у Києві. Протестувальники вимагали підвищити мінімальну заробітну плату до 7 700 грн, а прожитковий мінімум до 5 167 грн, продовжити фінансування навчальних закладів І та ІІ рівня акредитації з державного бюджету.

Внаслідок цього, з 1 січня цього року зарплату для викладачів українських ВНЗ підвищили на 20%.

Нагадаємо, також Ганна Новосад повідомила, що Львівська область отримає 2 млн євро від ЄС на побудову та осучаснення центрів професійної освіти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.