Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ у Львові

google.maps

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 13:43

На Нивах збудують родинне коло для львівських сбушників

СБУ у Львові

Для працівників СБУ у Львові збудують 4-поверховий будинок на вулиці На Нивах.

Сьогодні, 25 жовтня, виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво Управлінням Служби безпеки України у Львівській області багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованим гаражем на вул. На Нивах.

Будинок збудують на земельній ділянці, площею 0,2790 га, яка призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Висота будинку не повинна перевищувати 15,50 м, що становить 4 поверхи.

Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 37 %, однак мешканці сусіднього будинку, поруч з яким планують зводити новобудову запевняють, що територія маленька і будинки знаходитимуться занадто близько один до одного.

"Там є дуже вузька ділянка, і я прочитала проект, де написано, що відстань з північного боку 2 метри від будівлі до межі ділянки. Щоб це не вийшло так, що між вікнами двох будинків було 3 метри, це нонсенс. Там явно не 37 % забудови ділянки" – зазначила мешканка будинку.

Члени виконкому підтримали рішення будівництва, однак міський голова Львова Андрій Садовий доручив керівнику профільного управління дослідити це питання та узгодити з мешканцями сусіднього будинку. Крім цього він наголосив, що будинок будують виключно для працівників СБУ.

"Але ми говоримо виключно про будівництво, яке буде вестися за бюджетні державні Службою безпеки з залученням коштів працівників, щоб не було такого, що завтра знаходиться аля-інвестор, який починає будувати там житло 10% дає СБУ, а 90% віддає на вільний ринок. Ми коли говорили з СБУ, ми домовлялися, що це виключно вони будують власними силами" – заявив Андрій Садовий.

Він також зазначив, що квартири у будинку для працівників СБУ коштуватимуть на 50% дешевше від їхньої ринкової вартості.

Нагадаємо, у 2017 року виконком міськради погодив будівництво 10-поверхового будинку для працівників СБУ на вул. На Нивах, 11.

Додамо, 23 жовтня Апеляційний суд погодив знесення 8 незаконно добудованих поверхів будинку ЖК "Форест Хілл" на вул. На Нивах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.