Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Брюховичі

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 15:39

Брюховичі хочуть знову стати курортом загальнодержавного значення

Брюховичі

У місті зареєстрували електронну петицію з проханням оголосити Брюховичі курортом загальнодержавного значення.

25 жовтня, на порталі е-петицій Ярина Остапик зареєструвала петицію з вимогою оголосити території селища міського типу Брюховичі курортом загальнодержавного значення.

За словами автора петиції, Брюховичі є рекреаційним населеним пунктом з початку ХХ століття і його статус, як курорту, підтвердили на законодавчому рівні до 2017 року.



"Брюховичі володіють великим рекреаційним потенціалом, в тому числі унікальними та особливо цінними лікувальними ресурсами – джерелами термальних вод, наявність яких дозволяє територіям селища законодавчо закріпити статус курорту загальнодержавного значення. На території селища розташований лісовий заказник, парк пам'ятка садово-паркового мистецтва, лікувальні заклади та велика кількість об'єктів рекреаційного та оздоровчого призначення" – йдеться у тексті петиції.

Як зазначає автор, значна частина територій та оздоровчих об'єктів Брюхович, зокрема дитячі табори, санаторії, бази відпочинку, в останні роки втратила статус рекреаційного та оздоровчого призначення. А на їх територіях запланована житлова забудова.

Крім цього, Ярина Остапик вважає, що оголошення статусу курорту для Брюхович також підніме туристичний статус Львова, сприятиме залученню інвестицій у рекреаційну сферу та сферу обслуговування.

Наразі петиція набрала 0 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.
 
Додамо, ще у 2016 році Держгеонадра України хотіла продати на аукціоні дозвіл на користування підземними термальними водами у Брюховичах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.