Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 29 жовтня 2019, 16:04

Облрада Львівщини перейменувала село у Буському районі

Львівська облрада

Село Мармузовичі перейменували на Андріївку на честь апостола Андрія Первозваного.

Сьогодні, 29 жовтня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перейменування населеного пункту Мармузовичі Андріївської сільської ради Буського району. "За" проголосувало 45 депутатів.

Ще у 2016 році село Андріївка перейменували на Мармузовичі у рамках закону про декомунізацію, адже воно отримало назву на честь загиблого від рук українських повстанців комуніста Андреєва.

Однак мешканці села виступили проти перейменування й запропонували свій власний варіант: залишити стару назву Андріївка, однак назвати село на честь апостола Андрія Первозваного, з яким асоціюється в більшості мешканців назва села.

У квітні 2016 року року комісія Львівської облради також вирішила не змінювати назву села, а переназвати на честь апостола Андрія. Проте до сьогодні питання про перейменування села депутати так й не затвердили.

Зазначимо, на Львівщині під декомунізацію підпадали два села – Андріївка у Буському районі та Максимівка Старосамбірського району. У травні Верховна Рада постановила їх перейменувати: село Андріївка – на Мармузовичі, а село Максимівка – на Лібухова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.