Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Середа, 30 жовтня 2019, 15:20

У Буському районі хворі на цукровий діабет залишилися без інсуліну

лікарня

Голова райради Богдан Глова заявив, що заборгованість аптекам за надання інсуліну уже перевищує 300 тисяч гривень.

Вчора, 29 вересня, під час сесії Львівської обласної ради під час обговорення депутат від ВО "Батьківщина" Степан Рак звернувся до першого заступника голови ОДА Василя Лозинського щодо фінансування закупівель інсуліну для діабетиків.

"Щойно отримав повідомлення від голови Буської районної ради, що в районі є проблема з інсуліном. Така проблема є і в інших районах. Я би просив вас взяти дане питання під свій контроль і посприяти вирішенню даного питання" – заявив Степан Рак.

Василь Лозинський із трибуни обласної ради відповів, що уже мав розмову на цю тему з Богданом Гловою і заявив, що така ситуація по всіх районах. 

Як повідомляє "Буський медіа портал" голова райради Богдан Глова розповів, що заборгованість аптекам за надання інсуліну уже перевищує 300 000 грн., а гарантована державна субвенція на це лікарство не приходить.

"Ще 8 жовтня підняв дане питання на нараді Асоціації місцевих рад "Ради Львівщини" в присутності обласних керівників і керівники області обіцяли розв’язати дану проблему шляхом організації перенаправлення коштів, які раніше були виділені на народження дітей для вирішення цього питання" – наголосив Богдан Глова. 

На сесії обласної ради на медичні заклади області з обласного бюджету було виділено 25 млн. грн., проте голова обласної ради Олександр Ганущин повідомив, що ці кошти підуть на погашення заборгованості по зарплаті медиків (і це переважно в ОТГ), хоча в приватних розмовах говорилось, що частина з цієї суми піде на пільгові медикаменти, в тому числі на інсулін.

"Якщо ані держава, ані область не допоможе в питанні фінансування закупівель інсуліну, прийдеться забирати кошти з інших статей для вирішення зазначеної проблеми. Але тоді державній владі потрібно визнати про провал взятих на себе зобов’язань перед людьми" – йдеться у повідомленні.
 
Голова райради Богдан Глова наголосив, що з районного бюджету вже виділено додатково біля 800 000 грн. на заробітну плату медиків, аби не допустити заборгованості по зарплаті. 
 
Нагадаємо, у 2018 році інсулін для хворих на діабет на Львівщині профінансовали лише на 75,4% від потреби. Тоді ж обласна влада обіцяла до кінця року віднайти кошти, яких не вистачає, щоб забезпечити всіх безкоштовнім інсуліном. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.