Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка лісу

Середа, 30 жовтня 2019, 14:44

7 нардепів з Львівщини не підтримали заборону вирубки лісів на схилах Карпат

вирубка лісу

Верховна Рада заборонила вирубку лісу на гірських схилах Карпат.

Сьогодні, 30 жовтня, Верховна Рада схвалила законопроект №0873 "Про внесення змін до деяких законів (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)". "За" проголосував 301 народний депутат.

Як йдеться в тексті закону, він встановлює заборону на проведення суцільних рубок "на гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних рубок головного користування і будь-яких інших суцільних рубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та на берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних буреломів і вітровалів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками зелених насаджень".

Зазначимо, в 2000 році був прийнятий закон про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону терміном на 10 років. У 2011 році він перестав діяти і вирубку ялицево-букових лісів дозволили.

Додамо, у 2017 році Верховна Рада заборонила всі види рубок пралісів у Карпатах, 22 липня цього року президент Володимир Зеленський видав указ про стимулювання економічного та туристичного розвитку Карпат, а нещодавно уряд затвердив програму розвитку регіону Карпати до 2022 року.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Кіт (позафракційний), Павло Бакунець (позафракційний), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє),

Відсутні на пленарному засіданні: Наталія Піпа (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.