Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Трускавець

Середа, 30 жовтня 2019, 16:11

Для розвитку медичного туризму Львівщина має налагодити зв'язок з діаспорою

Трускавець

90% медичних туристів, які приїжджають оздоровитись на Львівщину, є представниками української діаспори. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

«Наразі Україну знають в країнах СНГ, у США, Канаді та Європі. Але ми повинні чесно зізнатись, що більшість пацієнтів звідти є колишніми громадянами України. Згідно зі статистикою, 90% людей, які приїжджають з-закордону лікуватись до нас, є українцями. Тобто для налагодження зв’язку у сфері медичного туризму ми, в першу чергу, повинні звернутись до наших діаспор», – зазначила радниця президента, голова комісії з медичного туризму ICC Ukraine Анна Гучок на панельній дискусії «Медичний туризм на Львівщині: можливі вигоди та перешкоди для розвитку».

За словами Гучок, щоб розвинути медичний туризм Україна перш за все повинна просувати свій бренд в оздоровчій галузі, адже добре зарекомендувала себе курортами та санаторіями на Львівщині.  

«Як би ми не говорили про медичних пацієнтів – тих, хто їде оздоровлюватись – більше. Зараз все більше людей страждають ментальними хворобами. Тож у найближчі роки оздоровлення, попередження хвороби, займатиме провідне місце на медичному ринку. Згідно з міжнародною статистикою, оздоровчий туризм займає 230 млрд і до 2023 року становитиме 919 млрд. На якусь частину з цього ми можемо претендувати», – додала Анна Гучок.

Щодо лікувальної медицини, то іноземці відвідують Україну щоб отримати послуги зі стоматології, сурогатного материнства, пластичної хірургії, офтальмології та лікування стволовими клітками.

За словами Гучок, за сурогатними матерями в Україну їдуть люди з США, Китаю та країн Європи. Лікуватись стовбуровими клітинами громадяни країн Перської затоки та китайці. За послугами у кардіохірургії їдуть з Європи.

Нагадаємо, нещодавно очільник Львівської ОДА Маркіян Мальський повідомив, що разом з президентом України Володимиром Зеленським має розроблений план дій щодо медичного туризму. 

Додамо, про медичний туризм на Львівщині заговорили ще у 2016 році.

Також, Львівська область має більш як 200 лікувальних джерел мінеральних вод семи типів та найбільше в Україні родовище озокериту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.