Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеропорт "Львів"

Четвер, 31 жовтня 2019, 11:02

Львівська міськрада хоче забрати в держави аеропорт Львова

аеропорт "Львів"

Львівські депутати виступили проти передачі аеропорту Львова у концесію, натомість запропонували прийняти його у комунальну власність міста.

Сьогодні, 31 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати заяитали звернення до прем'єр-міністра Олексія Гончарука та міністра інфраструктури Власдислава Криклія щодо можливої перадачі Міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького у концесію.

"Такі наміри викликали серйозне занепокоєння у громади Львова. Передача аепорорту "Львів"  у концесію є, щонайменше, поспішним, оскільки Міністарство фінансів у своєму листі підкреслило факт фінансової стабльності аеропорту та значне зростання доходів від його господарської діяльності" – йдеться у зверненні.

Депутати міськради вважають, що передача аепорорту у приватну власність – це серйозний ризик, який може дорого обійтися регіону.

"Якщо уряд вважає, що аеропорт "Львів" є тягарем для держави і передача його у концесію є безальтернативним рішенням, то громада Львова підтримує передачу аеропорту з державної форми власності у комунальну" – наголосили депутати Львівської міської ради.

Нагадаємо, ще у березні цього року уряд схвалив пропозицію передати аеропорт Львова, також такі пропозиції лунали і в 2017 році. А з лютого 2016 року Тетяна Романовська стала генеральним директором ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.