Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дмитро Живицький

Четвер, 31 жовтня 2019, 16:48

Кабмін хоче зробити Карпати конкурентноздатним регіоном

Дмитро Живицький

Дмитро Живицький заявив, що в уряді планують розвивати бізнес та туристичну інфраструктуру в Карпатському регіоні.

Про це повідомляє кореспрндент Варіантів.

Сьогодні, 31 жовтня, на "Арені Львів" розпочався XІX Міжнародний економічний форум під час якого учасники та гості обговорють важливі проблеми, пов’язаних  із  конкурентоздатністю регіонів, їх стратегічним розвитком та економічним зростанням.

Перший заступник міністра з питань розвитку територій та громад Дмитро Живицький заявив, що Кабмін працює над вирішенням дорожньої та туристиної інфраструктури, без яких не зможе розвиватися Львівська область та Карпатський регіон.

"Сьогодні весь Кабмін працює над тим, щоб наші громади, регіони, території та Україна були успішними. Успіх країни – це успіх громади. Сьогодні в світі конкурують вже не країни, а конкурують між собою міста, конкретні громади громади та регіони. Наше завданя забзепечити в кожній громад можливість конкурувати на світовому ринку та сталий розвиток. Від того чи якість державних сервісів буде приблизно однаковою, як в місті так і в найвіддаленішому Карпатському селі, залежить економічний розвиток цілої країни" – заявив Дмитро Живицький.

За його словами, уже затверджена програма розвитку українських Карпат, для того, щоб підняти гірські території і зробити їх конкурентноздатними, щоб там розвивався бізснес і люди жили в комфортних умовах. Однак для реалізації цієї програми ще не заклали кошти в державному бюджеті, але першочергові задачі розглядатимуть вже незабаром. 

Нагадаємо, сьгодні під час XІX Міжнародного економічного форуму у Львові Маркіян Мальський заявив, що Львівщина є одним з найбільш інвестиційно-привабливих регіонів України.

Додамо, мер Львова Андрій Садовий заявив, що разом з керівництвом області хочуть створити спільний інвестиційний офіс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.