Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Міжнародна археологічна конференція

vynnyky-rada.gov.ua

Середа, 6 листопада 2019, 14:13

Винниківський краєзнавчий музей проводить десяту археологічну конференцію

Міжнародна археологічна конференція

Під час заходу планують провести переговори щодо співпраці музейників з археологами.

Про це повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

З 7 по 9 листопада в історико-краєзнавчому музеї Винників відбудеться Десята міжнародна археологічна конференція, темою якої цього року стане "Мотив – стиль, образ – знак у контексті давніх культур і традицій".

В конференції братимуть участь науковці Львівського національного університету ім. Івана Франка та Інституту археології Жешувського університету, які є організаторами, а також викладачі  з Тернопільського педагогічного, Харківського педагогічного університетів та Харківської академії будівництва і архітектури, Одеського національного університету ім. Мечнікова, Київського університету ім. Бориса Грінченка, Національного університету "Києво-Могилянська академія", Київської національної академії мистецтв та університетів Лодзі і Торуні.

Також до участі в заходу запрошені представники таких музеїв, як Чернігівський краєзнавчий музей, Луцький замок, Запорізький обласний краєзнавчий музей, заповідник "Давній Галич", Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Мистецький Арсенал, а також представники Інституту археології НАН України.

Крім того, 7 листопада відбудеться відкриття виставки "Історія державного герба України (до 100-річчя затвердження державного герба УНР)" в рамках просвітницького проекту, який понад 30 років проводиться в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї. Організатори виставки – заслужений діяч науки і техніки України Олександр Бєлов і доктор історичних наук, професор Георгій Шаповалов.

Учасники конференції першими зможуть побачити і оцінити оновлену експозицію музею, відкриття якої заплановане на 15 листопада. 9 листопада між учасниками Міжнародної конференції відбудуться переговори щодо співпраці музейників з археологами та візит до заповіднику "Тустань".

Наприкінці переговорів Винниківський музей планує публікацію чергового тому "Наукових студій".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.