Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карета з кіньми у Львові

Вівторок, 12 листопада 2019, 16:17

У Львові на маршрутах кінних екіпажів, які катають туристів, встановлять камери

карета з кіньми у Львові

Міськрада дозволила прогулянки на каретах з кіньми в центрі Львова, але ввела обов'язкові вимоги.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 12 листопада, на позаплановому засіданні комісія з туристичного навантаження розглянула питання функціонування кінних карет у Львові. Після годинного обговорення та заслуховування всіх сторін прийняли рішення відновити діяльність кінних карет у центрі міста. 

"Наголошу на кількох аспектах, на яких ми акцентували увагу. Ми до цього рішення додали 6 пунктів. Це і пункт, який стосується безпеки, – встановлення камер на маршруті кінних екіпажів; пункт, який стосується інформаційної просвітницької кампанії; пункт щодо пропрацювання можливості та доцільності облаштування кишень в місцях посадки-висадки; перегляд протоколів реагування в разі, якщо стається щось за участю коня. Тобто, щоб відразу було інформування ветеринарної служби, швидкої допомоги, підрозділів МНС, тощо" – заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії Андрій Москаленко.

За його словами, через 3 місяці мерія перевірить як проводять цю діяльність у Львові, та чи виконують ті доручення, про які йшлося сьогодні.

Нагадаємо, 2 листопада, у центрі Львова на проспекті Свободи коні з прогулянковою каретою, яких налякав феєрверк, травмували школярку та знесли лавку. 

Кобилу, яка зламала дві ноги, приспали, а постраждалу 15-річну дівчинку оперували більше 6 годин. Як зазначає лікар, її стан "стабільний з позитивною динамікою". 

Додамо, через  інцидент з конями, який трапився у Львові, у міськраді вирішили повністю не забороняти карети у Львові, а припинити їхню діяльність на тиждень.
 
А 11 листопада у Львові зареєстрували 4 петиції з вимогою заборонити прогулянки на каретах з кіньми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.