Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Гичка

Середа, 13 листопада 2019, 11:20

У Львівській облраді планується невеличкий шухер біля Гички

Михайло Гичка

Сьогодні комісія з питань охорони здоров'я Львівської обласної ради обиратиме заступника голови комісії.

Сьогодні, 13 листопада у Львівській обласній раді відбудеться засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту під час якого обговорять питання про обрання заступника голови цієї комісії.

У мережі Facebook поширили інформацію, що на цю посаду пропонують кандидатуру головного лікаря Львівської обласної лікарні та депутата Львівської облради Михайла Гичку. Однак, як повідомили Варіантам голови та депутати партій, вони не можуть підтвердити цю інформацію, оскільки жодна фракція це питання не обговорювала.

"А хто пропонує? Наша фракція, поки що, не обговорювала. З практики це питання вирішувала завжди безпосередньо комісія, хоча була і інша практика коли голосували голів і заступників на сесії. Ми Гичку не підтримувала на головного лікаря, під час затвердження в сесійній залі ми не голосували" – повідомив голова фракції ВО "Свобода" Олег Панькевич.

Як зазначили депутат від партії "Батьківщина" Леонід Цибуля та депутат від "Громадянської позиції" Ярослав Овсянецький, що у їхніх партіях також не було жодного обговорення, і про кандидатуру Михайла Гички на цю посаду ніхто не вкурсі.

Голова цієї комісії з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту Ігор Ковальчук зазначив, що за три години до початку засідання комісії у нього немає жодної інформації.

"Я перший раз чую, я немав такої інформації. Я нічого не пропоную, це вирішує комісія. А хто мені має надавати таку інформацію? Я голова комісії, є члени комісії" – заявив Ігор Ковальчук.

Нагадаємо, Михайло Гичка на місцевих виборах у 2015 році переміг у Старосамбірському районі (51,01% голосів, 73 округ) та пройшов у Львівську обласну раду від політичної партії Блок Петра Порошенка "Солідарність".

З вересня 2010 року й до сьогодні є головним лікарем Львівської обласної клінічної лікарні. У травні 2018 року, за результатами конкурсу, його переобрали керівником цієї лікарні, тоді він написав заяву на зняття повноважень голови комісії з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту облради. 

До цього Гичка очолював Львівський обласний діагностичний центр, а у 1991-1996 рр. – працював головним лікарем СЛА села Бортятин Мостиського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.