Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Тимчій

ВО "Батьківщина"

П'ятниця, 15 листопада 2019, 09:48

У Львові висловилися проти відкриття ринку землі

Наталія Тимчій

ГО та Батьківщина Львова провели круглий стіл щодо земельної реформи.

Громадські організації, до яких долучилися активісти партійної організації «ВО «Батьківщина» міста Львова, провели круглий стіл на тему: «Земельна реформа: нові виклики для Львова та України».

Представники влади, депутати, голови ОТГ, фермери, громадські діячі , експерти понад дві години обговорювали широке коло проблем пов'язаних з ринком землі.

Внаслідок гарячих дискусій, учасники круглого столу прийшли до спільного висновку, щодо неприпустимості відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення.

Учасники круглого столу вимагають провести Всеукраїнський референдум щодо впровадження ринку землі. У випадку запровадження ринку землі, влада повинна забезпечити переважний доступ громадян України до купівлі сільськогосподарських земель та, передусім, тих фізичних осіб, які займаються сільським господарством. Також учасники круглого столу висловилися за розвиток фермерства, малого та середнього сільгоспвиробництва в Україні, обмеження продажу земель сільськогосподарського призначення іноземцям в тому числі через участ їх у юридичних особах, створення Державного фонду, який першочергово в інтересах держави, здійснюватиме купівлю сільськогосподарських земель, які перебувають в користуванні чи у власності фізичних осіб у разі їх відчуження, розробку та запровдження програми державного сприяння для ведення сільського господарства, вдосконалення орендних відносин.

Учасники круглого столу також обговорили питання львівської агломерації. Вони звернулися до Львівської міської ради щодо забезпечення прозорого діалогу із усіма громадами навколо Львова, та львів’янами, щодо можливих шляхів об’єднання міста з навколишніми населеними пунктами.

«Згідно з даними соцопитувань 73% українців виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Учасники круглого столу виступили за створення Державного фонду, який зможе скуповувати паї у тих, хто бажає їх продати, за створення програми підтримки для фермерства, малого та середнього сільгоспвиробництва в Україні, за недопущення скуповування української землі великими транснаціональними корпораціями. Земля – це наше національне багатство.

А у Львові наше багатство – це наші сквери та парки, які опинилися перед загрозою забудови. Тому, ми звернулися до депутатського корпусу Львівської міської ради та міського голови щодо якнайшвидшого затвердження меж парків та скверів Львова, щоб зберегти їх територію», – підсумувала результати круглого столу очільниця партійної організації «ВО «Батьківщина» Львова Наталія Тимчій.

Резолюція, яку прийняли учасники круглого столу надіслана усім органам влади, від яких залежить прийняття рішень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.