Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Кривецький

Середа, 20 листопада 2019, 10:15

Кривецький контролюватиме Держгеонадра та видобуток бурштину

Ігор Кривецький

Ігор Кривецький отримав контроль над Держгеонадрами, після призначення головою служби Романа Опимаха.

Про це йдеться у статті "Держгеонадра: з рук Фукса в лапи Пупса", повідомляє портал Антикор.

Колишній народний депутат та основний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький отримав контроль над Державною службою геології та надр, після призначення прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком головою цього відомства Романа Опимаха.

"Вже з перших своїх кроків на новій посаді Роман Опимах поставив під сумнів авторитет і слова прем’єра. Так, в день призначення він представив своїм радником Ірину Супрун. Супрун в період з 2014 по 2017 рр. вже була радником голови Держгеонадр і тісно пов’язана з Ігорем Кривецьким", – йдеться у матеріалі.

За даними дослідження, Ігор Кривецький довгі роки повністю контролював Держгеонадра, а відтепер саме він буде відповідати за реалізацію програми уряду у сфері надрокористування, у тому числі легалізації видобутку бурштину. 

"Видобуток бурштину для Кривецкого – питання особливе. В розслідуванні "Схем" докладно розказано про "бурштинові" схеми господаря "Свободи". Реалізовувалися вони спочатку через Дмитра Кащука, якого в 2014 році призначили керівником служби за квотою "Свободи". Після того як ним зацікавилася СБУ, Кащук пішов з посади, призначивши замість себе ручного Миколи Бояркіна, залишаючись при цьому тіньовим головою Держгеонадр. До останнього в якості юридичного радника і була приставлена Ірина Супрун. Прем’єр-міністру Гончаруку ці люди також добре відомі. Він сам особисто дуже багато писав і говорив про їхні схемах ще коли працював в BRDO і Мінекології", – йдеться у матеріалі.

Додамо, нещодавно стало відомо, що Кривецький офіційно переписав на свою фірму ТОВ "Узлісся" 65,5 га землі для атовціві в селі Стрілки на Львівщині. Крім цього, у грудні 2018 року Росія ввела санкції проти Кривецького і 26 нардепів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.