Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

родовище

Середа, 20 листопада 2019, 14:52

На Львівщині збільшать видобуток природного газу

родовище

Західукргеологія отримало дозвіл на видобуток природного газу на Мостівському родовищі.  

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 19 листопада, Львівська обласна рада надала спеціальний дозвіл дочірньому підприємству Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" на використання Мостівського родовища для видобутку природного газу. 

За словами заступника директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайла Грета, спеціальний дозвіл, наданий "Західукргеології" зможе забезпечити збільшення видобутку природного газу у Львівській області.

Також до місцевого та обласного бюджетів надходитимуть додаткові нарахування від рентної сплати за користування надрами Мостківського родовища, що має підвищити соціально-економічне становище населення Дрогобицького та Самбірських районів, на території яких і розташоване родовище.

Нагадаємо, до кінця цього року на Львівщині плануювали відкрити більше 10 нових газових свердловин.

Додамо, у травні 2018 року родовища Львівщини були занесені в електронний реєстр газових та нафтових свердловин України. Нині там зареєстровано понад 8 тисяч свердловин і родовищ по всій країні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.