Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Палац Бадені

wikipedia.org

Понеділок, 2 грудня 2019, 11:00

У Буську відновлять дах Палацу Бадені

Палац Бадені

Покрівлю Палацу Бадені планують відреставрувати за 3,3 млн грн.

Управління будинками Буська оголосило тендер у системі ProZorro на першу чергу реставраційних робіт з ліквідації аварійного стану Палацу Бадені ХІХ ст., яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартує 5 грудня, а очікувана вартість послуг становить 3 391 292,40 грн.

Як вказано у закупівлі, йдеться про невідкладні аварійно-відновлювальні роботи з відновлення покрівлі та реставрації її елементів. Зокрема, планують здійснити монтаж системи завнішнього захисту від блискавок та нанести на дах поверхневе вогнезахисне покриття.

Палац Бадені у Буську є пам’яткою архітектури місцевого значення. Його збудували у 1810 році, а у 1876 році маєток перейшов у власність графа Казимира Фелікса Бадені. З 1950-х років минулого століття тут були казарми, а у 2004 році Міністерство внутрішніх справ розформувало військову частину.

У 2009 році МВС планувало переобладнати Палац Бадені у пункт для нелегальних мігрантів, проте мешканці Буська виступили проти знищення історичної пам'ятки. Однак лише з 2016 року пам'ятку архітектури передали у власність територіальної громаді Буська.

Станом на сьогодні пам'ятка перебуває у занедбаному стані.

Нагадаємо, у 2015 році тут виникла пожежа, яка повністю знищила дах будівлі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.