Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

реєстри

Середа, 20 листопада 2019, 16:15

В Україні автоматизували перевірку даних про померлих

реєстри

Запрацювала автоматична взаємодія між реєстрами Мін'юсту та Пенсійного Фонду щодо перевірки даних про померлих осіб.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 19 листопада, запрацювала автоматична взаємодія між реєстрами Міністерства юстиції України та Пенсійного Фонду України. Це вже друга електронна взаємодія в межах національної системи "Трембіта". Цього разу автоматизовано перевірку даних про померлих осіб.

"Взаємодія дозволяє оперативно інформувати Пенсійний фонд  з боку Міністерства юстиції про факт смерті громадянина. Це, в свою чергу, дає змогу своєчасно надавати соціальну допомогу на поховання померлої особи і припиняти виплату пенсії" – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що до цього часу процес передачі даних відбувався вручну, а нова взаємодія не лише пришвидшить процес, але й унеможливить будь-які махінації з пенсіями померлих людей.

Технічно взаємодія відбувається між Державним реєстром актів цивільного стану громадян та Реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Обмін даними має високий рівень захищеності завдяки підписанню електронною печаткою та шифруванню всіх даних, що передаються, а також протоколюванню подій, контролю доступу до вебсервісів і вжиттю заходів, спрямованих на протидію атакам "відмова у обслуговуванні", що гарантується національною системою "Трембіта" – наголосили у міністерстві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.