Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

Четвер, 21 листопада 2019, 10:55

У 2020 році у Вроцлаві може з’явитися Генеральне консульство України

Польща

Депутати Львівської міськради вимагають у Президента України розглянути пропозицію щодо утворення установи у 2020 році.

Сьогодні, 21 листопада під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради секретар Львівської міської ради та депутат Анатолій Забарило зачитав депутатський запит, у якому попросили внести на розгляд Президента України пропозицію щодо утворення Генерального консульства у Вроцлаві у 2020 році.

Як вказано у запиті, договір про партнерство між Вроцлавом та Львовом підписали ще у 2003 році. Кількість українських громадян у Вроцлаві постійно зростає місто ініціює проект, який мотивує іноземців до громадської активності.

"Маючи на меті надання повноцінної консульської підтримки громадянам українського походження за місцем проживання мерія Вроцлава підтримує ініціативу відкриття Генерального консульства України у Вроцлаві, яке замінило б існуюче Почесне" – йдеться у повідомленні. 

За словами Анатолія Забарила, розмови про відкриття установи ведуться з 2018 року, а влада міста готова спільно з Посольством України надати відповідне приміщення.

"Ми депутати Львівської міської ради звертаємося до Вас із проханням внести на розгляд Президента України пропозицію щодо утворення Генерального консульства у Вроцлаві у 2020 році" – йдеться у тексті запиту. 

Нагадаємо, 28 жовтня новим генеральним консулом Польщі у Львові стала Еліза Дзвонкєвіч, яка замінила на посаді генконсула Рафала Вольського, який був призначений генеральним консульством Польщі у Львові в березні 2017 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.