Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Парк культури у Львові

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 22 листопада 2019, 11:30

Періс Гілтон таки прокатає світських левиць на веселих гірках у Львові

Парк культури у Львові

Виконком дозволив збудувати 34-метровий готель, однак у документах йдеться про висоту будівлі у 72 метри.

Сьогодні, 22 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив зміни до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на реконструкцію з розширенням ТзОВ "Апартготель" чинної будівлі готелю на вул. Лижв'ярській, 1 за рахунок надбудови під апарт-готелю із підземним паркінгом.

Готель збудують на земельній ділянці на території Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького площею 1,0600 га, яка перебуває у приватній власності та призачена для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Раніше, повідомляли, що йдеться про перебудову колишнього музею історії військ Прикарпатського військового округу, який розташовується на території львівського Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, який хотіли переобладнати готель міжнародної мережі Hilton. Це питання розглядадли на виконкомі ще 12 червня, однак тоді його не підтримали через надмірну висоту готелю – 72 метри.

Сьогодні під час обговорення питання головний спеціаліст управління архітектури та урбаністики Олена Погорілець зазначила, що згідно з корективами висота готелю не перевищувати 34 метри, а відсоток забудови земельної ділянки становитиме 40%. Однак у проекті рішення, який опубліковали на сайті Львівської міськради, вказано висоту 72 метри та 50% забудови.

"Це ідеальне рішення. Нехай будують. Але там має бути архітектурний конкурс" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Замовник будівництва повинен провести міжнародний архітектурний конкурс, на якому визначити кращий проект готелю.

Дозвіл на будівництво отримало ТзОВ "Парк спейс". За даними порталу Youcontrol фірма зареєстрована у липні минулого року та займається організацією будівництва будівель. 90% компанії належить її засновнику "Авалон інкомпані", а 10% належить інвестиційному фонду "Адамант".  Нагадаємо, співласником будівельної компанії Avalon є львівський бізнесмен та депутат Львівської міськради, якого обрали на місцевих виборах у 2015 році від партії Петра Порошенка, Григорій Козловський.

Нагадаємо, ще 5 квітня цього року компанія Hilton розробляла проекцію спорудження нового готелю в Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

А 27 червня виконком міськради дозволив збудувати готель Hilton біля львівського аеропорту. Тоді дозвіл на будівництво отримало ПП "Галмодерн", власником якого є сестра колишнього керівника ДСНС Львівщини Сергія Дмитровського – Оношка Наталія. Також вона володіє інвестиційним фондом "Адамант", якому належить 10% будівельної компанії "Авалон Статус", власником якої є Григорій Козловський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.