Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

виставка Кристопчука

Львівський палац мистецтв

Понеділок, 25 листопада 2019, 10:30

У Львові продовжує діяти унікальна експозиція творів Миколи Кристопчука

виставка Кристопчука

У Львівському палаці мистецтв триває унікальна посмертна експозиція творів Миколи Кристопчука.

Експозиція діє в рамках Міжнародної мистецької виставки "Львівський Осінній Салон "Високий Замок 2019".

За словами генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрія Візняка, дана експозиція, до якої ввійшли живописні роботи, які не експонувалися раніше, є унікальною родзинко цьогорічного Осіннього Салону.

"Всіх запрошую до Львівського палацу мистецтв відвідати наш Осінняй Салон "Високий Замок", а зокрема унікальну експозицію творів Миколи Кристопчука. Впевнений, що ніхто не залишиться до неї байдужим. Художник досконало володів гарячою і холодною енкаустикою, левкасом, аквареллю, фрескою. Крізь його твори бачимо невтомну працю митця, високу духовність, щиру любов до України, її традицій і народу. Приходьте, збагачуйтеся духовно і надихайтеся творчістю", – закликав Візняк.

Нагадаємо,  Микола Кристопчук народився 1934 року на Рівненщині. В 1964 р. завершив навчання у Львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва, був улюбленим учнем Романа Сельського. Вже в 1970 р. відбулася перша персональна виставка художника, на якій вперше були представлені герої козацької доби.

Саме тоді, коли "музи мистецтв" мовчали, на арену вийшов один із найталановитіших і найвідважніших митців Львова, який став основоположником теми козацтва. Недаремно Миколу Кристопчука жартома називали "Козак Мамай". Його творчий доробок окреслюється 18-ма персональними виставками в різних техніках. Художник досконало володів гарячою і холодною енкаустикою, левкасом, аквареллю, фрескою.

Нагадаємо, 8 листопада у Львівському палаці мистецтв відкрилася міжнародна мистецька виставка "Осінній Салон-Високий Замок 2019". Виставка робіт Миколи Кристопчука проходить на другому поверсі палацу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.