Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ремонт доріг

Понеділок, 25 листопада 2019, 16:21

Гончарук підписав угоду про фінансування будівництва об’їзної дороги Львова

ремонт доріг

Україна отримала кредит у 900 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова.  

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

У п'ятницю, 22 листопада, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підписав дві фінансові угоди на 450 млн євро кожна щодо проекту співфінансування Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку будівництва та реконструкції українських доріг.

Зокрема, частину з цих коштів скерують на будівництво північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова. Також заплановано профінансувати реконструкцію автошляху Київ – Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях.

"Сьогодні ми підписали два документи на загальну суму 900 млн євро, які підуть на реконструкцію та будівництво доріг. Це 340 кілометрів у п’яти областях", – наголосив Олексій Гончарук.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЄІБ виділив Україні кредит у 450 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова.

Ще в лютому 2019 року у Мінінфраструктури повідомляли, що цього року планують розпочати будівництво північного об'їзду Львова. Концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів – Краковець, що сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

За попередніми даними, її довжина складе трохи більше 80 км.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.