Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віталій Стець та Владислав Савинець

Вівторок, 26 листопада 2019, 14:30

За рік роботи бюро рослідувань у Львові відкрило майже 2,5 тисячі кримінальних проваджень

Віталій Стець та Владислав Савинець

431 справу в яких фігурують правоохоронці, судді і службові особи скерували до суду.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як розповів в.о. директора територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Віталій Стець, за рік роботи у проваджені слідчих перебувало 2400 кримінальне провадження.З них 1123 розслідується ТУ ДБР у Львові та 431 скеровано до суду. Безпосередньо слідчими зареєстровано 969 кримінальних проваджень, решта 1431 надійшли з інших органів.

На сьогоднішній день на одного слідчого припадає 98 кримінальних проваджень.

"Насправді це дуже велика цифра, тому нам необхідне збільшення штату. Нас порівнювали зі слідчими прокуратри, яких було 1500 тисячі, але в них це суто слідчі, а в нас це і водій, і бухгалтер, і канцелярія, тобто значна частина особового складу це підрозділи забезпечення без яких неможливо функціонувати" – зазначив Віталій Стець.

Найбільше у кримінальних провадженнях фігурують представники правоохоронних органів – 1387, на другому місці особи, які вчинили військові злочини – 815, та найменше судді – 64.

"Значна частина військових злочинів це самовільне залишення військової частини. На сьогоднішній день, на жаль, багато військовослужбовців намагаються уникнути проходження військової служби, якби вони на загал не демонстрували своє бажання захистити нашу державу, але коли вони попадають в реалії чи бойові дії, то не всі з них це навантаження витримують і самовільно залишають частину" – додав Віталій Стець.

У провадженні ТУ ДБР у Львові перебувають кримінальні провадження, у яких встановлено збитків на суму понад 78 млн грн, з яких на даний час відшкодовано 4 млн грн, а також накладено арешти на майно вартістю понад 100 млн грн, у тому числі на 6 будівель та 3 земельні ділянки.

Крім цього, ДБР взяло участь у проведенні 56 слідчих дій пов'язаних із наркотиками, зброєю, ДТП, вбивствами, падіння гелікоптера та тілесними ушкодженнями. Для проведення слідчих дій застосовували квадрокоптер.

"На даний час ми знаходимося у орендованому приміщенні на Кривоноса, 6 і вже закінчуємо реконструкцію, тому на першому поверсі ми облаштуємо громадську приймальну, куди люди зможуть приходити і звертатися і з ними проводитимуть необхідну роботу. На даний час прийом громадян здійснюється на Винниченка,18" – наголосив перший заступник директора ТУ ДБР у Львові Владислав Савинець.

Нагадаємо, територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, поширює свою діяльність на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області.

У серпні ДБР у Львові розслідувало майже 100 справ щодо посадовців-хабарників.

Додамо, Державне Бюро Розслідувань, як орган досудового рослідування розпачав свою роботу 27 листопада 2018 року, а Віталія Стеця призначили на посаду заступника керівника Львівського територіального управління Держбюро розслідувань у вересні 2018 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.