Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Олег Демків

Вівторок, 26 листопада 2019, 15:00

Львівська обрада перекинула субсидіантів на уряд

Олег Демків

З наступного року соціальні виплати виплачуватимуть не з обласного бюджету, а з державного.

Про це сьогодні під час апаратної наради повідомив директор департаменту фінансів Олег Демків.

За його словами, серйозний фінансовий ресурс у вигляді пільг, субсидій, допомог сім’ям з дітьми і фінансування дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях у 2020 році буде передано на фінансування з державного бюджету. Відтак, обсяг обласного бюджету скоротиться вдвічі.

"Це не означає, що не буде цього фінансового ресурсу, це означає, що буде зовсім інше джерело фінансування цих видатків, а саме державний, а не обласний бюджет. Викликом також є зміна системи фінансування охорони здоров’я. Видатки на утримання бюджетних установ у вигляді медичної субвенції передбачаються лише на перший квартал" –заявив Олег Демків.

Із 1 квітня всі інші фінансування вторинної та третинної медицини переходить також на фінансування з державного бюджету через Національну службу здоров'я України. Відповідно це ще один фактор, який зменшує обсяг обласного бюджету.

"Аналогічно фінансування з державного бюджету мало би, і ми сподіваємося, буде переходити лікування хворих на цукровий діабет" – додав Олег Демків.

Нагадаємо, 11 грудня 2018 року депутати затвердили бюджет Львівської області на 2019 рік. Доходи склали понад 14,4 млрд грн, а видатки – 14 млрд грн.

Додамо, 5 грудня на сесії Львівської облради депутати розглядатимуть бюджет Львівщини на 2020 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.