Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Рясне2

Середа, 27 листопада 2019, 14:16

САП хоче повернути землю індустріального парку у Рясне-2

Рясне2

САП подала позов до суду про розірвання договору про продаж Львівською міськрадою землі у Рясному під індустріальний парк.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 20 листопада 2019 року.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов до Господарського суду Львівської області проти ТзОВ "Сітіпарк Львів" та Львівської міської ради з вимогою визнати незаконною та скасувати ухвалу міськради про продаж цій фірмі земельної ділянки у промисловій зоні Рясне-2 на вул. Т. Шевченка.

"Визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки площею 23,4913 га, розташованої за адресою: вул. Т. Шевченка, м. Львів, укладеного між Львівською міською радою Львівської області та Товариством з обмеженою відповідальністю "Сітіпарк Львів" – йдеться у позові.

Суд постановив призначити підготовче засідання у цій справі на 18 грудня цього року.

Зазанчимо, у 2015 році депутати Львівської міськради прийняли рішення про надання у власність ТзОВ "Сітіпарк Львів" земельної ділянку на вул. Шевченка у мікрорайоні Рясне-2, площею понад 100 тисяч м², на якій ця компанія, яку визнали переможцем інвестиційного конкурсу, мала збудувати індустріальний парк "Рясне-2".

Сільрада Рясне-Руської виступила проти будівництва індустріального парку на цій території, вважаючи землю власністю села, однак вже у 2017 році вона погодила з Львівською міськрадою нові межі села, які не могли визначити впродовж 25 років.

Нагадаємо, 21 листопада Андрій Садовий опублікував відеозвернення, у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові. 

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

Сьогодні Вищий антикорупційний суд України розглядає справу про зловживання владою міського голови Львова Андрія Садового у справі будівництва індустріального парку у Рясне-2.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.