Зміст статті

27 листопада 2019

Арсен Романюк: sportbank – мобільний банкінг з широким функціоналом можливостей

Розмова з головою правління Оксі банку Арсеном Романюком.

Розмова з головою правління Оксі банку Арсеном Романюком про мобільний банк sportbank, можливості використання його банківської картки, а також про преференції, які зможуть отримати власники картки з Нового року.

У жовтні в Україні почав працювати мобільний банк sportbank, який орієнтується на людей, які віддають перевагу активному способу життя і спорту. Його головною особливістю є взаємодія з клієнтами через мобільний додаток. Банк працює без відділень, а всі необхідні дії можна здійснювати прямо в смартфоні. Проект sportbank реалізує ІТ-компанія Dyvotech спільно з партнером – АТ Оксі банк , який є кредитно-фінансовою установою з головним офісом у місті Львові, здійснює банківське обслуговування і емісію карт sportbank, є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Карта sportbank є основою продукту sportbank, яка є дебетно-кредитною та емітованою на базі платіжної системи Mastercard категорії World debit.

Що спонукало Оксі банк стати емітентом картки мобільного банку sportbank?

По-перше, це можливість запропонувати новим та постійним клієнтам продукт в мобільному додатку з ширшими функціональними можливостями в порівнянні з продуктами банку, що діють зараз. Іншим важливим для нас мотивом став вихід на всеукраїнський ринок залучення клієнтів, перехід з-за допомогою партнерів на інший процесінг ("Український процесінговий центр"), який є більш інноваційним та технологічним.

Коли картки sportbank зможуть отримати клієнти у Львові та інших містах України, а не лише у Києві?

Зараз карту можна отримати двома способами: кур'єром (тільки в Києві) або ж забрати в точці видачі (відділення Оксі, точки агентів). До кінця року плануємо підключити ще своїх партнерів – кур'єрську мережу Meest і точки видачі служби доставки Інтайм. Наступного року також плануємо відкриття своїх міні-офісів і запуск власної кур'єрської служби в містах-мільйонниках.

Які переваги отримає власник картки sportbank?

Назву головні: 10% кешбеку; безкоштовне поповнення мобільного телефону, оплата комунальних послуг і інших сервісів; кредитна карта з грейс-періодом вище середнього на ринку (до 100 днів перший місяць і до 62 днів наступні); всі продукти банку і платіжні сервіси для клієнта будуть в одному додатку з повним дистанційним обслуговуванням.

На сайті sportbank немає конкретних спортивних магазинів, клубів, боулінгів тощо. А як визначатимуть, що товар придбали саме в спортмагазині?

На сайті банку вказуватимуть МСС (Merchant Category Code – код категорії продавця), який входить до спортивних категорій. Ми не може вказувати конкретні назви магазинів, оскільки не можемо гарантувати, що вся мережа цих магазинів має термінали з коректним МСС.

Якщо клієнт придбає спортивний товар у непрофільному магазині, то чи зможе він розраховувати на кешбек?

Якщо клієнт придбає товар в спортивному магазині з невірним МСС, то існує процедура приєднання такого магазину до переліку виключень і в такому випадку клієнтові донараховуватиметься кешбек.

Як оформлюється кешбек?

Під час покупки в магазині зі спортивним МСС клієнт автоматично отримує нарахований кешбек і бачить його в додатку. Виплата на карту відбувається автоматично, раз в місяць з урахуванням ПДФО і військового збору.

Картка передбачає виплату кешбеку від 100 до 555 грн. Але спорттовари можуть коштувати значно дорожче. Чи плануєте Ви збільшувати ліміт на придбання спорттоварів?

Уточнення – від 100 до 555 грн в місяць, а не за добу. Ліміт 100-555 – це сума кешбеку (10 відсотків від вартості товару). А збільшувати ліміт поки не плануємо.

Поняття спортовари сьогодні досить нечітке. Наприклад, чи буде вважатись спорттоваром костюм для прогулянок фірми Nike чи Adidas і чи отримує клієнт банку кешбек за їхню купівлю?

Так, якщо в магазині стоїть термінал з вірним та коректним MCC.

Чи повертатимуть клієнтам 10 відсотків за участь в спортивних лотереях?

Ні.

Арсен Романюк (на фото – ліворуч)

Чи пропонуватимуть клієнтам, окрім кредитних коштів, і депозит власних коштів?

Так, пасивні продукти (скарбнички та депозити) плануємо впровадити наступного року.

Чи плануєте Ви долучатись до розробки інших профільних мобільних банкінгів?

Поки що ми не обговорювали таке питання з партнерами, оскільки існує необхідність впровадження ряду продуктів в межах проекту sportbank (депозити, оплата частинами тощо)

Які, на Вашу думку, перспективи розвитку інтернет-банкінгу в Україні?

Інтернет-банкінг – це must be в кожному банку, який займається картковим бізнесом та обслуговуванням фізичних клієнтів, принаймні, у вигляді web-версії. З нашої точки зору, більшого розвитку набуватимуть все таки мобільні додатки, тому що користувачів смартфонів щороку стає дедалі більше.

Стати власником карти sportbank просто: завантажуйте додаток на мобільний телефон, фотографуйте паспорт і ІПН (система автоматично розпізнає дані) та забирайте пластик в найближчій партнерській точці видачі.

Передрук зі сайту elnews.com.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.