Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Поморянський замок

Четвер, 28 листопада 2019, 11:00

На Золочівщині відновлять зруйнований замок

Поморянський замок

На території Поморянського замку впорядкують парк, облаштують там пішохідні стежки та відновлять окремі частини замкового комплексу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба" розпочав дослідження на території Поморянського замку, який розташований на території Золочівського району.

Зазначимо, що дослідження зумовлені впорядкуванням парку, облаштуванням там пішохідних стежок, а також потребою локалізувати окремі частини замкового комплексу, який був декілька разів знищений і перебудований для потреб майбутньої реставрації.

Роботи виконуються на замовлення департаменту архітектури та містобудування Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що Поморянський замок – пам'ятка історії та архітектури в селищі Поморяни Золочівського району Львівської області. Дотепер збереглись два двоповерхові корпуси і кругла кутова вежа. У південному корпусі є відкрита галерея.

Додамо, 4 листопада на Львівщині сім об’єктів культурної спадщини внесуть до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, а Олеський замок визнали об’єктом культурної спадщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.