Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельні аукціони

legalex.com.ua

Четвер, 28 листопада 2019, 18:00

Земельні аукціони стали ефективним інструментом в боротьбі з корупцією на Львівщині — Андрій Кавецький

земельні аукціони

Начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький переконаний, що їхнє проведення сприяє прозорості у використанні земельних ресурсів на місцях.

Про це він заявив, коментуючи результати чергового земельного аукціону з продажу прав оренди земельної ділянки на території Бистрицької сільради Дрогобицького району площею 19,4 га, за результатами якого ціна зросла в 17 разів  з 57 тис. до 969 тис. грн або від встановлених 8 до 139% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

«При організації аукціонів ми намагаємось залучити якнайбільше потенційних покупців, що забезпечує кращу ціну оренди. В результаті зростають і можливості місцевих рад з розвитку територій громад, адже всі гроші за оренду землі щорічно надходять до місцевих бюджетів. Додатково проведення аукціонів сприяє прозорості у використанні земельних ресурсів на місцях, і одночасно зменшує корупційні ризики»,- наголосив Андрій Кавецький.

За результатами земельних аукціонів, які відбулися у листопаді, на Львівщині було продано право оренди шести земельних ділянок державної власності загальною площею 124,2 га терміном на 7-10 років. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 305,9 тисячі гривень, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.