Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Понеділок, 2 грудня 2019, 14:44

Свята Катерина стане спонсоркою садових трамваїв до Двірця

Андрій Садовий

Андрій Садовий заявив, що 7 грудня відновлять трамвайний рух до Залізничного вокзалу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Завершується І етап реконструкції пл. Двірцевої. Як повідомили у ЛКП "Львівавтодор", роботи на площі відбуваються згідно з графіком. Вже завершили заміну водогонів, забрали всі "повітряні" дроти, проклали нову телефонну мережу, облаштовано платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв, платформи для пасажирів автобусів, проведено монтаж трамвайної контактної мережі.

Як зазначив під час огляду виконаних робіт міський голова Львова, відновити рух трамваїв планують до Дня місцевого самоврядування – 7 грудня.

"7 грудня є День місцевого самоврядування і Катерини – до цього дня трамваєм можна буде під'їхати до вокзалу. На п'ятницю має бути готовність, все має бути чітко за планом, зараз ще монтують табло та освітлення, деякі речі мають поправити, помити смітники, щоб все мало якісний та естетичний вигляд, щоб людям було комфортно" – заявив Андрій Садовий.

За його словами, на День місцевого самоврядування до вокзалу також заїжджатимуть автобуси. Однак, як наголосив Андрій Садовий, на цю частину зможе заїжджати лише громадський транспорт та ті машини, які обслуговують пошту та автовокзал, усі легкові машини їхатимуть по колу.

Як повідомили у ЛКП "Львівавтодор", на площі облаштовали 4 платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв та 7 платформ для пасажирів автобусів. Відтак, цього тижня готуються до повного відновлення руху трамвайних маршрутів № 1, 4, 6 та 9 за звичною схемою".

Нагадаємо, з 1 березня розпочався І-ий етап реконструкції пл. Двірцева, під час якого закрили для проїзду водії приватного транспорту дорожню частину з лівого краю площі і до головного входу до вокзалу. 

Додамо, з 22 березня розпочався ІІ-ий етап реконструкції пл. Двірцевої, під час якого закрили автостанцію біля Залізничного вокзалу. 

А з 26 березня у Львові повністю перекрили під'їзд до Залізничного вокзалу.

Усі роботи із реконструкції площі планують завершити до кінця 2020 року.

Також з травня до листопада трамваї не курсують до Залізничного вокзалу, тому кінцеву зупинку трамваїв № 1, 4, 6 та 9  із "Залізничного вокзалу" перенесли до ТРЦ "Скриня". 

У п'ятницю, 20 листопада, на площу Двірцеву запустили тестовий трамвай.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.