Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники бойових дій

Середа, 4 грудня 2019, 12:01

7 нардепів з Львівщини не підтримали надання добровольцям статусу учасників бойових дій

учасники бойових дій

Верховна Рада схвалила закон про отримання добровольцями статусу учасників бойових дій.

Сьогодні, 4 грудня, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №2045-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу і соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції", яким запроваджується механізм отримання статусу учасника бойових дій добровольцями. "За" проголосували 329 народних депутатів.

Законопроект передбачає надання статусу учасників бойових дій українцям, які самоорганізувалися та об’єдналися у добровільні формування, які активно брали участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), але не увійшли до складу офіційних військових формувань. 

Зазначимо, статус учасників бойових дій пропонується не поширювати на працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися і брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО, а також осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення АТО (в тому числі здійснювали волонтерську діяльність).

Законом пропонується також встановити механізм прийняття рішення про надання статусу учасника бойових дій таких осіб і встановлюються відповідні підстави.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Олена Кондратюк (позафракційна), Павло Бакунець (позафракційний), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Святослав Вакарчук (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Ярослав Рущишин (Голос).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Герус (Слуга народу), Андрій Кіт (позафракційний), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Нагадаємо, наприкінці жовтня Верховна Рада прийняла цей законопреокт у першому читанні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.