Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська митниця

Четвер, 5 грудня 2019, 15:57

З наступного тижня в Україні запрацює Нова митниця

Львівська митниця

Уряд ухвалив розпорядження про запуск Нової митниці. 

Пр це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України. 

Сьогодні, 5 грудня, уряд ухвалив розпорядження про запуск Нової Митниці. Вона почне повноцінно функціонувати з 8 грудня.

"Повноваження переходять від ДФС до Державної митної служби, яка здійснюватиме адміністрування митних платежів. Наразі маємо зупинити контрабанду, повністю трансформувати митну сферу й оновити кадровий склад",– наголосив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. 

Крім того, кабмін затвердив порядок реалізації вилученого з митниць майна на ProZorro.Продажі.

"Це зрівняє у правах і можливостях усіх бажаючих учасників торгів, а також спростить обіг залежаних товарів, які зберігаються на складах митниці", –наголосив Гончарук.

"Від початку 2019 року на складах митниці зберігається товарів на суму близько 840 млн грн. Це майно наразі нікому не належить. Від переважної його частини власники добровільно відмовилися на користь держави. Наше завдання - ефективно й прозоро продавати вилучене майно та всі виручені кошти від цього направити до державного бюджету" – додав прем'єр. 

На електронних аукціонах реалізовуватимуть: товари, за якими власник не звернувся до закінчення строків зберігання; товари, які були виявлені під час здійснення митного контролю, а їхній власник невідомий; товари, від яких відповились на користь держави; товари, що мають обмежений строк зберігання.

Нагадаємо, у березні кабмін затвердив положення про розподіл Державної фіскальної служби на податкову та митну. Рішення про це прийняли ще у грудні 2018 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.