Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 6 грудня 2019, 10:18

Грибовицьке сміттєзвалище рекультивуватиме польсько-румунський консорціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Польсько-румунський консорціум Vekto – Iridex Group Plastic переміг у тендері на рекультивацію львівського Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. 

Консорціум Vekto Sp. z o.o. (Польща) – Iridex Group Plastic s.r.l. (Румунія) визнали переможцем у міжнародному тендері на виконання робіт з комплексної рекультивації полігону твердих побутових відходів в селі Великі Грибовичі, що фінансується в рамках проекту з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Як заявив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, договір з переможцем конкурсу планують підписати до кінця цього року, що дозволить підряднику розпочати роботи вже на початку наступного року.

За його словами, роботи з технічної рекультивації в Грибовичах тривають з липня цього року і повинні завершитися в 2021 році. За цей час підрядник повинен виконати роботи з вирівнювання і терасування всієї поверхні полігону, накрити його технологічним захисним екраном і провести будівництво інженерних мереж.

Вартість робіт з реабілітації сміттєзвалища у Грибовичах оцінюється в 11,8 млн євро та ще 1,8 млн євро коштуватимуть роботи з фільтратами.

Нагадаємо, у червні 2018 року Львівська міськрада та ЄБРР підписали кредитну угоду на 25 млн євро. Закупівлю здійснюватимуть за кошти позики ЄБРР, Фонду "Чисті технології" (CTF) та гранту Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P). У вже серпні цього року Львівська міська рада оголосила тендер на вибір підрядника з комплексної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.  

Участь у конкурсі взяли сім закордонних компаній: консорціум JV Mesogeos S. A (Греція) та Rodina (Україна), консорціум SUEZ (Франція) та ONUR (Туреччина), консорціум JV GOKSIN INSAAT (Туреччина) та HAYAT GROUP (Азербайджан), VEKTO SP. Z O.O. (Польща).

Додамо, у квітні цього року депутати Львівської міськради вирішили дозволити ЛКП "Зелене місто" рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалища замість ЛКП "Збиранка". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.