Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

П'ятниця, 6 грудня 2019, 17:51

Мінінфраструктури планує залучити польський кредит для будівництва євроколії зі Львова

Укрзалізниця

Зі Львова до кордону з Польщею планують збудувати колію європейського зразка, щоб запустити швидкісний поїзд до Кракова.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Як заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, Укрзалізниця може залучити кредит у польської фінансової установи для будівництва колії європейського зразка від Львова до кордону з Польщею.

"Ми хочемо розвивати мультимодальність у цьому переході. Потенційно можемо навіть говорити про те, щоб був який-небудь доступний кредитний ресурс з польської сторони, адже вони теж зацікавлені у цьому", – наголосив Владислав Криклій.

Він додав, що реалізація проекту євроколії може позитивно вплинути не лише на пасажирські, але й на вантажні перевезення. Зокрема, це дозволить українським експортерам вільно перевозити товари з України до ЄС залізницею.

Нагадаємо, ще у листопаді стало відомо, що Укрзалізниця планує за рік збудувати євроколію до кордону з Польщею і пустити швидкісні потяги до Кракова за 3,5 години.    

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.