Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Свободи

Варта 1

Понеділок, 9 грудня 2019, 11:11

Міськрада виділила ще 100 тисяч на лікування дівчинки, яку травмували коні

проспект Свободи

Загалом батьки 15-річної дівчинки отримали 150 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Сьогодні, 9 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення виділити 100 тисяч гривень на лікування 15-річної дівчинки, яка 2 листопада постраждала внаслідок інциденту за участю кінної карети у центрі міста.

Раніше міськрада виділила на лікування дівчинки 120 тисяч гривень, з яких 50 тисяч передали безпосередньо її батькам, а 70 тисяч гривень скерували в дитячу лікарнію "Охматдит", в якій лікується дівчинка. Відтак загалом постраждала отримає 150 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Міський голова Льовова Андрій Садовий доручив запросити представникі правоохоронних органів, щоб ті повідомилии на якому етапі знаходиться розслідування інциденту.

"Нехай представники правоохоронних органів прозвітують на апаратній нараді у середу, на якій стадії знаходиться розслідування даного питання, тому що це є посягання на життя людини. Той, хто кидав петарду в бік коня, він думав, що він неадекватно відреагує. Чи знайшли цю людину, тому що відео з камер було" – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 2 листопада, в центрі Львова на проспекті Свободи сполохані салютом коні, запряжені у прогулянкову карету, виїхали на центральну алею, де відпочивали люди тра протаранили лавку. Внаслідок наїзду коней 15-річна школярка мешканка міста Турка отримала відкритий перелом ноги.

Кобилу, яка зламала дві ноги, приспали, а фахівці оперували дівчину більше шести годин, а також для порятунку викликали судинного хірурга.

Після цього, у Львові зареєстрували 4 петиції з вимогою заборонити прогулянки на каретах з кіньми. Однак, через інцидент з конями, у міськраді вирішили повністю не забороняти карети у Львові, а припинити їхню діяльність на тиждень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.