Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сихів

Понеділок, 9 грудня 2019, 13:50

У Львові хочуть перейменувати одну з вулиць Сихова

Сихів

Студенти-юристи Франкового вишу просять перейменувати вулицю Миколи Скрипника на вулицю Герша Лаутерпахта.

9 грудня, на порталі е-петицій студент юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка Дмитро Ворончак зареєструвув петицію з вимогою перейменувати вулицю Миколи Скрипника на вулицю Герша Лаутерпахта.

За словами автора петиції, згідно з історичними джерелами, які наведені в тексті петиції, політична діяльність Микола Скрипника була відверто антиукраїнською. Зокрема вона проявилась у його боротьбі за встановлення радянської влади та діяльності на посадах в УРСР.

"Микола Скрипник жодним чином не був пов'язаний з м. Львів, тому беручи до уваги вище подані факти, та те, що в інших українських містах вже було перейменовано дану вулицю, вважаємо за необхідність змінити її назву і у Льовові" – йдеться у тексті петиції.

Натомість, автор зазначив, що Сер Герш Лаутерпахт народився у м. Жовква, навчався у Франковому виші на юридичному факультеті та жив з родиною у Львові. Крім цього, у петиції вказано його біографічні дані, які на думку автора повинні стати переконливими для того, щоб перейменувати вулицю.

Наразі петиції набрала 0 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.