Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Понеділок, 9 грудня 2019, 15:37

Польська компанія видобуватиме газ на Львівщині

газопостачання

Польська та українська компанії підписали угору про розвідку і видобуток газу у Львівській області.

Про це повідомляє Укрінформ.

Польська державна компанія PGNiG SA підписала з групою українських компаній "Енергетичні ресурси України" угоду щодо розвідки і видобутку газу у Львівській області, недалеко від кордону з Польщею. 

На першому етапі передбачено буріння розвідувальної свердловини довжиною до 2500 метрів і проведення геофізичних досліджень для визначення місця розташування наступних свердловин. Роботи почнуться відразу після отримання необхідних погоджень і дозволів.

За словами президента правління PGNiG SA Петра Возняка, поклади газу в Львівській області є продовженням польського газового родовища "Перемишль", яке вже експлуатується 60 років й запаси якого оцінюються в 74 млрд кубометрів, з яких вже видобуто 65 млрд кубометрів. Польська компанія прогнозує, що повторне поглиблене вивчення газового родовища "Перемишль" дасть можливість підтвердити наявність на території країни ще 20 млрд кубометрів газу.

Видобутий газ або продаватимуть в Україні, або експортуватимуть з України до Польщі.

Зазначимо, PGNiG – найбільша нафтогазова компанія Польщі, що розробляє газові та нафтові родовища, видобуває, зберігає і транспортує енергоносії, а також здійснює будівництво та розвиток нафтогазової транспортної мережі, експорт та імпорт газу.

Натомість "Енергетичні ресурси України" – група компаній з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проектів в українській енергетиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.