Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шаховий турнір

Середа, 11 грудня 2019, 15:41

У Львові стартує відкритий шаховий турнір Святкуємо разом

шаховий турнір

13-15 грудня у місті відбудеться відкритий шаховий турнір, у якому візьмуть участь понад 120 учасників.

Про це повідомляють організатори події.

13-15 грудня у Львові відбудеться відкритий шаховий турнір «Святкуємо разом», у якому візьмуть участь понад 120 учасників, серед яких спортсмени з інвалідністю.

«Шахи та шашки – це види спорту, де спортсмени з інвалідністю абсолютно на рівних можуть змагатися з будь-яким суперником. Це сприяє психологічній та емоційно-вольовій реабілітації людей з обмеженими можливостями, а також підвищує їхню самооцінку», – повідомив один із організаторів турніру, представник громадської організації «Фонд реабілітації незрячих» Володимир Дурнєв.

Відкритий шаховий турнір «Святкуємо разом» організований з нагоди 90-річчя започаткування ротарійського руху в України. У світі перший Ротарі-клуб був створений 1905 року, а у Львові цей рух було започатковано 1928 року. Ротарі-клуби не існують при тоталітарних режимах, тому їхню діяльність в Україні вдалося відновити лише у жовтні 1992 року.

Очікується, що в змаганнях візьмуть участь 100-120 учасників з різних регіонів України, серед яких 2 гросмейстери, 30 майстрів, вихованці шахових шкіл міста, ветерани шахів, а також спортсмени з інвалідністю – незрячі, нечуючі, шахісти з порушеннями опорно-рухового апарату. Головний суддя турніру – міжнародний арбітр Рудольф Колесников.

Організаторами турніру є «Фонд Реабілітації Незрячих», дитячо-юнацька спортивна школа «Дебют», Львівський Регіональний Центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.