Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олена Живко

Четвер, 12 грудня 2019, 12:01

Садові гноми з видання Катерини Кіт-Садової задовбали білосніжку Живко

Олена Живко

Представники добровольчих організацій Львова вимагають видання Садового видалити статтю, де їх назвали галицькими тітушками.    

Сьогодні, 12 грудня, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради керівничка всеукраїнського "Об'єднання добровольців" Олена Живко заявила, що львівське видання Zaxid.net, яке належить дружині міського голови Львова Андрія Садового розмістило на своєму сайті фотографії учасників організації з написом "галицькі тітушки".

За її словами, інцидент трапився після того, як учасники об'єднання провело акцію–пікет у Києві під стінами суду, в якому обирали запобіжний захід меру Львова. Тоді активісти вимагали, щоб Андрію Садовому обрали більш жорстку міру запобіжного заходу.

"Звичайно, ми розуміємо, що учасники бойових дій не святі і часто вони порушують закони, але стаття має бути грунтуватися на якигось певних фактах. Ніхто не може обріхувати людей. Ми звикли бачити свої фото на сайті Трибунал та інших, але сьогодні бачити фотографії на львівських сайтах з написом "Розшук" це неприпустимо" – заявила Олена Живко.

Вона зазначила, що об'єднання офіційно звернулося до видання Zaxid.net на прес-конференції з проханням спростувати цю інформацію, однак вона досі є на їхньому сайті.

"Ми просимо створити робочу групу з приводу цієї статті і дати оцінку необгурнтованим фактам. Сьогодні такі речі є неприпустимими, тому що сьогодні журналісти мають працювати виключно на фактах. Це боротьба з громадськістю в цілому, тому що тепер будь-які видання чи Порошенка, чи когось іншого буде безпідставно обріхувати весь громадський сектор" – додала Олена Живко.

Нагадаємо, сьогодні у Львові активісти вибили двері в сесійну залу. Представники добровольчих організацій увірвалися в Шевченківську райдержадміністрацію, щоб поговорити з Андрієм Садовим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.