Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

децентралізація

Четвер, 12 грудня 2019, 13:20

Львівські депутати закликали уряд дати дозвіл на об'єднання Львівської ОТГ з меншими

децентралізація

Нардепи вважають проблемним план формування ОТГ у Львівській бласті, бо він не передбачає територію для "розвитку Львова". 

Про це повідомляє кореспондент "Варіантів". 

Сьогодні, 12 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли звернення до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та міністра розвитку громад Альони Бабак, де закликають врахувати інтереси Львова при формуванні нового адміністративно-територіального устрою України. 

Найбільшою проблемою плану формування ОТГ на Львівщині вони вважають те, що Львівська ОТГ визначена лише у межах міста і не може об'єднатись з навколишніми меншими громадами, які могли б стати територією "розвитку Льова".  

Натомість місто роками інтегрує у свою транспортну та соціальну інфраструктуру мешканців прилеглих громад та надає фінансову підтримку на реалізацію проектів. З бюджету Львова за останні роки витратили 300 млн грн на громади Винників, Брюховичів та Рудно.

До того ж, фінансові можливості дозволяють Львову розширити ці інтеграційні процеси у майбутньому. 

"Міський бюджет наступного року становитиме більше 12 мільярдів гривень, а розмір реверсної дотації Львова у державний бюджет у 2020 році досягне 590 млн. гривень, які можна було би використати для розвитку інфраструктури майбутньої «львівської агломерації»", – вказано у зверненні. 

ОТГ таких сіл, як Зашків, Завадів, Зарудці, Підбірці та Малехова вже звернулись до Львова з проханням забезпечити їм транспортне сполучення з містом. 

Відтак, лвівські депутати закликають дозводити Львівській ОТГ об'єднатись з меншими прилеглими до неї. 

Нагадаємо, нещодавно Львівське регіональне відділеня Асоціації міст Україні звернулося до Львівської облради та облдержадміністрації з проханням не створювати менші ОТГ на межі з Львовом, бо їхні мешканці можуть втратити можливість отримувати якісні послуги у місті. 

Додамо, 5 грудня на сесії Львівської обласної ради депутати дозволили створити дев'ять ОТГ у межах шести районів області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.