Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Четвер, 5 грудня 2019, 14:35

На Львівщині узаконили створення дев'яти ОТГ

децентралізація

Львівські депутати дозволили створити дев'ять ОТГ у межах шести районів області.

Сьогодні, 5 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати схвалили зміни до Перспективного плану формування територій громад Львівської області від 2017 року в частині Дрогобицького, Миколаївського, Мостиського, Пустомитівського, Стрийського районів. 

"За" проголосували 67 депутатів.

Загалом, депутати затвердили функціонування 9 об'єднаних громад у області, внісши під час обговорення цього питання, до переліку громад ще дві ОТГ у Золочівському й Пустомитівському районах.

Зокрема, у Дрогобицькому районі узаконили створення Меденицької селищної громади, до складу якої входять Меденицька селищна рада та Летнянська й Опарівська сільські ради.

У Миколаївському районі – Розвадівська сільська громада (Розвадівська, Веринська, Крупська, Пісочненська сільради).

У Мостиському районі –  Волицька сільська громада (Тщенецька, Мостиська Друга сільради).

У Пустомитівському районі – Зимноводівська сільська громада (Зимноводівська, Лапаївська, Скнилівська сільради), Сокільницька сільська громада (Сокільницька, Годовицько-Басівська сільради), Оброшинська сільська громада (Оброшинська, Ставчанська, Конопницька сільради).

У Стрийському районі –  Грабовецька сільська громада (Грабовецька, Монастирецька, Конюхівська, Довголуківська сільради), Нежухівська сільська громада (Нежухівська, Голобутівська, Завадівська, Ланівська сільради).

У Золочівському районі – Куровицька сільська громада (Куровицька, Підгайчиківська, Словітська сільради).

Зазначимо, наразі Львівська ОДА має направити на розгляд уряду ці зміни до Перспективного плану, після затвердження яких такі громади матимуть підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, адже ОТГ не отримає фінансування на соціально-економічний розвиток, якщо вона не передбачена у перспективному плані Львівщини.

Нагадаємо, у березні цього року уряд змінив Перспективний план Львівщини, уточнивши склад Гніздичівської та Жидачівської ОТГ. Перед цим уряд вносив зміни у перспективні плани формувань ОТГ Львівщини ще у липні 2017 року. 

Додамо, на початку грудня мешканці села Волиця перекрили трасу Львів – Шегині з вимогою не ліквідовувати Волицьку ОТГ, а 18 листопада мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.