Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет ЛОДА

Четвер, 28 листопада 2019, 16:56

Сокільницьку ОТГ просять відкласти салюти до понеділка

пікет ЛОДА

Василь Лозинський заявив, що через два дні оприлюднять офіційне розпорядження щодо створення Сокільницької ОТГ.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

За його словами, у Львівській ОДА опрацювали документи для створення Сокільницької ОТГ на відповідність їх до Конституції України.

"Перший раз вони подали весь перелік необхідних документів, на жаль, у більшості документів були помилки. Тоді Сокільники подали нам доменти вдруге, тому ми спільно з головами домовилися, що ми це оперативно опрацюємо і протягом 3-4 днів (сьогодні 4 день) ми виходимо на позитивний висновок, якщо там все гаразд. Попередньо висновок є позитивний, тепер нам потрібно 1-2 дні на підготовку розпорядження" – заявив Василь Лозинський.

Натомість мешканка села Сокільники Уляна Солонюк зазначила, що люди вимагають, щоб Сокільницьку ОТГ внесли у Перспективний план.

"Ми сподіваємося, що через декілька днів буде офіційне розпорядження і Сокільницька ОТГ отримає позитивний висновок, але це не знімає найбільшої проблеми, тому що Сокільницьку ОТГ ще не можуть передбачити в частині Пустомитівського району в проекті Перспективного плану. І ми вже з цим не погоджуємося. Наше прохання і вимога провести консультації з мешканцями" – наголосила Уляна Солонюк.

Нагадаємо, 18 листопада мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

Тоді страйковий комітет Сокільницької громади у Facebook повідомив, що мешканці цих сіл категорично проти їхнього приєднення до міста Львова, натомість люди хочуть створити Сокільницьку ОТГ.

Активісти заявляли, що у випадку подальшого ігнорування громади, вони будуть блокувати не лише ключові автошляхи, які проходять через Сокільники, а й створити "нельотні" умови для Львівського аеропорту імені Данила Галицького, що також частково знаходиться на території села Сокільники. 

Додамо, 19 листопада мітингувальники знову вийшли на акцію під Львівську ОДА.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.