Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

річка Полтва

Андрій Риштун

П'ятниця, 13 грудня 2019, 10:55

У Львові хочуть відкрити підземну Полтву для туристів

річка Полтва

У місті зареєстрували петицію з проханням облаштувати біля Оперного тестру безпечний спуск для огляду підземної річки Полтва.

12 грудня, на порталі е-петицій Андрій Риштун зареєструвув петицію з вимогою облаштувати вхід у Полтву коло Оперного театру для екскурсій.

За словами автора петиції, під час реконструкції фонтану біля Оперного театру необхіно облаштувати безпечний спуск для огляду підземної річки Полтва. Він зазначив, що під одним з люків поблизу фонтану є сходи, які ведуть до узбережжя Полтви.

"Якщо на цьому місці зробити не люк для технічного обслуговування, а повноцінний туристичний портал річки Полтва, цей проект може стати одним з потужних туристичних магнітів Львова. Насправді це нескладно з точки зору втілення і не потребує великих коштів. Витрати передбачаються на створення огорожі (як варіант, це можуть бути прозорі скляні огорожі), які гарантуватимуть безпеку відвідувачів, на облаштування вхідного блоку до порталу" –йдеться у тексті петиції.

Крім цього, автор зазначив, що важливо обладнати доступну для відвідувачів ділянку освітленням та датчиками безпеки, які сигналізуватимуть про необхідність залишити портал у разі підняття рівня води у річці, а також у випадку, якщо будуть виявлені небезпечні скупчення газів. 

Наразі петиції набрала 6 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.